De mooiste skateroutes

Waar kun je nou lekker skaten? Dit is natuurlijk erg afhankelijk van waar je woont! In principe zijn plekken met (nieuw) glad asfalt of een ondergrond zonder al te veel hobbels het beste. Als beginner is het erg belangrijk dat je het remmen eerst goed onder de knie krijgt, vóór je naar een openbare plek gaat met veel andere weggebruikers. Als je nog niet kunt remmen, probeer dit dan te oefenen op een zo rustig mogelijke plek.

Het is altijd een goed idee om vooraf het rondje te gaan verkennen te voet of met de fiets, voor je gaat skaten. Vooral als je niet zeker bent over de kwaliteit van het wegdek. Of wie weet gaat de weg ineens over in een grindpad! Een andere optie is om goed op Google Maps te kijken en op die manier je route te verkennen.

Voor bestaande skate en skeeler-routes verwijzen we je naar deze site: https://www.skeelerenenskaten.nl/skeelerroutes/ Maar laat je zeker niet tegenhouden mocht je niet in de buurt van deze routes wonen, en ga op verkenning uit! (Het liefst dus eerst lopend of op de fiets.)

Nog een ding om rekening mee te houden zijn hellingen. Deze kunnen als beginner ook spannend zijn. Een goede regel om mee te beginnen is, als je een heuvel nog niet omhoog durft of kunt skaten, ga dan ook nog niet die heuvel áf. Probeer eerst wat controle te krijgen over het skaten. 

Als agressive skater zijn er altijd skateparken in de buurt. Kijk hier https://skateplace.nl/parken voor een overzicht!

Draag altijd je bescherming als je gaat skaten. Als overige tip is het ook nog een aanrader om water mee te nemen, omdat je tijdens het skaten veel vocht verliest. Veel skateplezier!